In een veilige omgeving worden leerlingen gestimuleerd zich te ontwikkelen, dit van groot belang voor het welzijn en een goed pedagogisch klimaat. Het juiste schoolmeubilair is daarvoor belangrijk. Comfortabele, duurzame schoolmeubelen zorgen ervoor dat een kind kan ontdekken, spelen en leren. School Concept is dé leverancier van een compleet concept aan modern schoolmeubilair voor de primair onderwijs en voortgezet onderwijs. We leveren ook schoolmeubels voor de kinderopvang zoals bijvoorbeeld een buitenschoolse opvang.

Voor elke leeftijdsklasse vindt u bij ons passend design schoolmeubilair met een mooi kleurenpalet – net even anders dan u gewend bent. Bekijk direct ons meubilair voor primair onderwijs of voor schoolmeubilair voortgezet onderwijs. Het is ook mogelijk om diverse meubels online te bestellen via de webshop. Neem gerust een kijkje in de online winkel om te zien wat de mogelijkheden zijn.

Soorten schoolmeubilair

Een school of kinderopvang heeft veel meubels nodig – wellicht meer dan u denkt. Naast stoelen en tafels kunt u dan denken aan:

Maatwerk schoolmeubels

School Concept biedt naast een breed standaard assortiment ook maatwerk schoolmeubilair voor primair onderwijs, voortgezet onderwijs en de kinderopvang. Daarnaast helpen we u verder met akoestische oplossingen, maatwerk whiteboards, kantine- en kantoormeubilair. In elke categorie vindt u meerdere producten maar er is op aanvraag meer. Er is dus altijd een juiste keuze binnen uw budget voor schoolmeubels, vraag ons naar de mogelijkheden.

Benieuwd welke organisaties wij al hebben voorzien van passend schoolmeubilair? Bekijk het portfolio van School Concept voor een overzicht van onze projecten of bezoek ons Experience Center voor een presentatie van reeds geleverde projecten en ervaar de school- en kinderopvangmeubels en diverse mogelijkheden zelf. 

Veiligheid en comfort voor leerlingen

De juiste schoolmeubels bieden ruimte, veiligheid en ergonomisch comfort aan leerlingen van alle leeftijden. Een prettige leeromgeving helpt een leerling om geconcentreerd te blijven en leerstof goed op te nemen. Bovendien is een goede sfeer in de ruimte belangrijk: zo voelt een kind zich sneller thuis en zal het eerder tot leren komen.

Kleurgebruik heeft heel veel invloed op de sfeer in een ruimte. Het heeft invloed op de gemoedstoestand van een kind. Daarnaast wilt u ongetwijfeld graag duurzame schoolmeubelen aanschaffen. U wilt immers dat de meubels lang meegaan bij intensief gebruik, ook als er niet zachtzinnig mee om wordt gegaan. Onze schoolmeubels voldoen hier ruimschoots aan en hebben een levensduur van meer dan 20 jaar.

De hoogste normen voor schoolmeubilair

De tafels en stoelen van School Concept worden in Duitsland geproduceerd en voldoen aan alle Nederlandse wet- en regelgeving. In Duitsland moeten de meubels voldoen aan strengere veiligheidseisen zoals de TüV keuring en het GS (Geprüfte Sicherheits) certificaat. Innovatie staat bij ons bovendien hoog in het vaandel. We zijn continu bezig met ontwikkelen en verbeteren van ons assortiment, het productieproces volgt de Poka-yoke methode, een mechanisme voor foutpreventie. Het belang van kinderen en jongeren staat daarin voorop en dat zie je terug in het ergonomisch design van onze schoolmeubels.

Voor elk budget een passende oplossing

De schoolmeubels van School Concept worden rechtstreeks vanuit de fabriek bij u geleverd. U krijgt de beste kwaliteit tegen scherpe prijzen. Bovendien gebruiken wij ons eigen transport, waardoor onze prijzen laag blijven en binnen uw budget.

Kies passend en daarmee het juiste schoolmeubilair

Het kiezen van het juiste schoolmeubilair kost tijd. Het verschilt bovendien sterk per organisatie: schoolmeubels voor een basisschool moeten aan andere eisen voldoen dan meubelen voor een middelbare, hogere school of juist voor de kinderopvang.

Het meubilair moet ergonomisch ontworpen zijn om het comfort en vooral de gezondheid van kinderen te bevorderen. Veiligheid is onze prioriteit. Flexibiliteit is essentieel om aan de behoeften van verschillende opstellingen in diverse ruimtes te voldoen en daarmee toekomstige veranderingen van het onderwijs in school te borgen. Het is belangrijk te kiezen voor duurzame materialen die gemakkelijk schoon te maken zijn en bestand zijn tegen slijtage. Tot slot is het belangrijk dat de ruimte – en dus het schoolmeubilair – creativiteit en activiteit stimuleert voor een gezond pedagogisch klimaat.

Ontvang advies over de schoolmeubels

Met veel van onze klanten hebben wij een langdurige relatie opgebouwd. Daardoor kunnen we deze organisaties optimaal adviseren over de inrichting en toepassing van het schoolmeubilair. School Concept adviseert u graag over de verschillende mogelijkheden en denkt met u mee. Dat doen we niet alleen voor schoolmeubilair op basisscholen maar ook voor de inrichting van uw complete IKC (Integraal Kind Centrum), kinderopvang of BSO. Wij hebben ruime ervaring met inrichtingen voor IKC’s en kunnen goed ondersteunen om KO en PO samen te brengen op het gebied van inrichting.

School Concept wordt steeds vaker gevraagd om aan te sluiten bij inrichtingsvoorstellen voor nieuw te bouwen scholen of bij scholen die gaan renoveren of verbouwen. Indien men na een intake en offerte ons gunning geeft voor een schoolinrichting maken wij graag een mooi 3D-ontwerp welke helpt om draagvlak te creëren bij het gehele team.

Een nieuw leven voor uw oude schoolmeubelen

Schakelt u School Concept in voor uw nieuwe schoolmeubels? Dan zorgen wij dat een partner van ons uw oude meubilair kosteloos afhaalt. Die schoolmeubels krijgen dan een tweede leven in bijvoorbeeld Gambia of Oekraïne, waar veel leerlingen (nog) geen eigen schoolmeubelen hebben. Zo dragen wij ons steentje bij aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en heeft u een goed gevoel over de bestemming van uw te vervangen schoolmeubilair.

Bezoek ons Experience Center

Wilt u het schoolmeubilair van School Concept graag met eigen ogen bekijken? Kom langs in ons Experience Center in Hummelo voor een presentatie van reeds geleverde projecten en ervaar onze meubels zelf. Of neem contact op voor meer informatie en het maken van een vrijblijvende afspraak bij u op locatie.