🤸🏼‍♂️🤸🏽🤸🏻‍♀️ ACTIEF & GEZOND – BEWEGEND LEREN – Niet 100, niet 200 maar 300 blije gezichten 🤩

Op niet 1, niet 2 maar 3 locaties in Haarlem hebben we in slechts 12 uur tijd 300 hoogte verstelbare leerling sets gemonteerd en geplaatst!

In opdracht van directie IKC Schoterbos mochten wij ten behoeve van de verbinding tussen de scholen voor ieder uniek kind een mechanisch in hoogte verstelbare ergo leerling tafel leveren in combinatie met een gezonde PRO bureaustoel welke een correcte zithouding bevorderd, de speciale S-vorm zitschaal volgt de natuurlijke vorm van de rugwervel en daardoor wordt het gewicht van het bovenlichaam precies daar opgevangen zodat het de onderrug ontlast. De stoelen zijn voorzien van gasveer zodat alle kinderen ergonomisch goed zitten & staan!

Het is een ieder bekend dat veel tieners en jong volwassene tegenwoordig kampen met lage rugklachten door een verkeerde lichaamshouding. Op korte termijn betekent dit een onderbreking van sportactiviteiten en absentie van school. Op lange termijn kunnen recidieven optreden, die gekenmerkt worden door meer pijn en een uitbreiding van klachten, zoals uitstraling in een been of neurologische symptomen. Dit willen wij graag voorkomen.

Bewegend leren ook in het klaslokaal en juist daar waar leerlingen dat heel hard nodig hebben, een betekenisvol voorbeeld voor (speciaal) onderwijs. Kinderen worden sneller moe als zij de mogelijkheid krijgen om afwisselend te staan en/ of te zitten. Zij zijn daardoor rustiger gedurende de dag, met een betere focus op het werk en kunnen daardoor meer lesstof tot zich nemen. Het stress niveau daalt en dit heeft een positieve, welkome invloed op de algemene sfeer van de groep.

Na de opdracht tot het plaatsen van de bewegend leren leerling sets mochten wij een compleet inrichtingsvoorstel maken voor 3 locaties waaronder de kantoren, de jongleergroepen en de nevenruimtes. Belangrijk waren kleurstellingen vanwege de benodigde rust, voldoende opberg mogelijkheden in de kasten, flexibel meubilair voor verschillende opstellingen en robuust materiaal zodat de school inrichting lang mee gaat en mooi blijft. Stichting Hand to hand heeft de afvoer van het oude schoolmeubilair verzorgt welke naar Gambia op zeetransport is gegaan, zodat ook daar heel veel kinderen blij gemaakt kunnen worden.

Een inrichting welke past bij een veelzijdig IKC waar kinderen zich veilig voelen, zichzelf mogen zijn én worden met al hun talenten. Het laat ons zien hoe toekomstbestendig inrichten, leren & werken er uit kan zien!

Naar Primair Onderwijs referenties

Overige referenties

Bekijken